Pos. 12’30.346N 045’03.300W

Log dag 11

Veel wind en hoge golven. Dat was het recept voor de afgelopen nacht. Na de ‘enge’ film in de kuip, is Nienke naar bed gegaan. Èèn persoon nat laten worden door buiswater is al genoeg. Het schoot wel lekker op. 25 tot 30 knopen in de goede richting. Rond een uur of drie lokaal ging de wind krimpen waardoor we direct op de ingang van Paramaribo konden sturen. We hebben maar een zeil op. Niet omdat we niet meer kunnen voeren maar omdat we te snel zijn voor de Atropos. En nog lopen we erg op hun uit.
Deze dag was een beetje een dag als de vorige dagen. Filmpje kijken, spelletjes in de kuip en een beetje slap met elkaar kletsen.
De golven zijn er nog waardoor de eetlust een beetje uitblijft. En als je al iets wil klaarmaken kost dat veel energie en acrobatiek.
Net met schipper Willie van de Atropos contact gehad over de VHF. Dat doen we meestal om de weersvoorspelling door te nemen. In zijn modellen en de modellen van zijn weerman in Nederland, naderen we een gebied met nog een klein beetje meer wind. Kan deze boot en bemanning makkelijk aan, alleen gaan we dan nog meer op comfort inleveren. En dat willen we niet. Onze weersvoorspelling moet zo nog binnenkomen. Dan hebben we de laatste voorspelling voor de aankomende vierentwintig uur. Dat samen gevoegd en geëvalueerd te hebben, kunnen we een besluit maken om een slagje te maken naar het zuiden.
Stiekem zijn we aan het aftellen. We hebben veel zin in de jungle en al het moois wat Suriname te bieden heeft.

Groetjes van de Hera

Afstand afgelegd; 1430 NM
Afstand te gaan; 700 NM (nieuwe bestemming, Paramaribo i.p.v. Isla de Salut)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s