Pos. 10’33.116N 046’08.257W

Log dag 12

Als een rollade lig ik in de kuip. Aan loefzijde want madam Mikmak heeft lijzijde ingebietst. Bij elke roller wordt Nienke steviger tegen de kuiprand aangeduwd en zich dus in pure luxe waant. Terwijl ik alle spiertjes in het lichaam nodig heb om niet op de kuipvloer te donderen. De oplossing lag voor mij. De resterende lijn van de fokkeschoot rol ik om mijn benen en bevestig het einde aan de lier zodat ik ook met de kuiprand kan knuffelen. Maar…het eerste concept had geen bovenlichaam-fixatie. En als er dan een rollende golf de boot deed kantelen, dan roste ik met mijn hoofd op de overloop van de grootschoot. Dat was dan bijzonder wakker worden. Nu.. rollade2.0 heeft wel een bovenlichaam-fixatie. De resterende lijn van de grootschoot gebruik ik om niet te scharnieren naar de overloop. Helemaal top, ik lig als een huis. Ik heb zelfs misschien wel een jaloerse blik van Mikmak opgevangen.
Met onder handbereik de tablet met alle AIS gegevens en koersen, mijn hoofd bijna 360 graden draaiende in de positie waarin ik mijzelf bevindt, kan ik prima de wacht houden. Het was weer een nacht die voorbij gleed.
Bij zonsopkomst was de Atropos iets opgeloefd, voor meer comfort. Maar hij was wel iets op ons uitgelopen. Reden te meer om het rif uit het zeil te halen, de genua wakker te schudden en vol gas de achtervolging in te gaan. De wind trok aan naar de 22 tot 24 knopen. En dat op een ruime windse koers is dat pret. Nienke heeft een tijdje aan het roer gestaan, afgewisseld door de captain. De hydrogenerator was uit zijn puperbui gekropen en begon zowaar iets te presteren. Nu, aan het einde van de dag hebben we volle accu’s voor de nacht. Zonder de motor te hebben gebruikt.
Het weer is beter geworden. Maximaal 17 knopen wind met rustige golven. Zonnetje erbij…wat wil een mens nog meer.
Door het vele wier heeft het geen zin om de hengel uit te gooien. Het enige wat we ‘vangen’ is zeewier. Wel jammer, je ziet de tonijnen door de lucht vliegen om vliegende vissen te vangen. Dus er is voldoende vis rond de boot.
Op dit moment maken wij ons op voor de nacht. Eten gaat zo op tafel, ik controleer het tuig, staand want, lopend want en alle uitgestalde uitrusting. Straks nog even contact opnemen met Willie van de Atropos. Eens kijken wat hij van plan is en met welke zeilvoering. Meestal passen wij ons daar op aan.
Het begint al op te schieten. We kunnen al zeggen…” volgende week..? volgende week zitten we aan de Roti”

Groetjes van de Hera

Afstand afgelegd; 1560 NM
Afstand te gaan; 590 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s