Pos. 06’19.394N 052’34.942W

Met z’n vijfjes, zittend in de kuip, aanschouwen we een donkere wolk die ons probeert in te halen. De zon is al onder dus kunnen we niet echt onderscheid maken wat voor een wolk het is. Zijn identiteit komt binnen enkele minuten naar boven, of eerder gezegd naar beneden. Grote regendruppels vallen op het dek en in de kuip. Het is schuilen geblazen. Een paar kussens vergeet ik weg te halen en zijn reddeloos verloren. Aangezien het bleef regenen, heb ik maar mijn peppy zeilpak tevoorschijn gehaald. Niet gedacht dat ik die op deze trip nodig zou hebben. En als een volleerd Volvo-ocean goeroe, zit ik op de zeiknatte kussens de wacht te houden. Het was geeneens een straf. De regenwolk ging verder met zijn koers en achter hem was de hemel open en waren weer de mooiste sterren te zien.
Na zonsopkomst was de zee heerlijk rustig. Een mooi windje duwde ons in de richting van Paramaribo. Na een kleine studie over de koers en windrichting, hebben we besloten om het ‘melkmeisje’ weer van stal te halen. Prachtig want de stroom was nu met ons en we deden zo’n zeven knopen door het water en soms negen over de grond.
Bij de tweehonderd NM grens hebben we een heerlijke Sangria met ijs!!! genuttigd. Echt te erg. En om maar door te pakken… sushi!
Iedereen heeft uiteraard zin in morgen. Morgen staat in het teken van arriveren. Een mijlpaal. Een overwinning misschien wel. Mens en machine hebben dit gedaan. Ben best wel een beetje trots op beide!
Groet,
Hera

Afstand afgelegd; 2220 NM
Afstand te gaan ; 149 NM

4 gedachten over “Pos. 06’19.394N 052’34.942W”

  1. Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen, prettige feestdagen!
    Groet Fred en Jolanda ( uit naarden) / mindelo

    Like

  2. Wederom super mooi reisverslag! En de grote oversteek volbracht!! Als het goed is vieren jullie kerst en oud en nieuw in Suriname. Geweldig geniet er van en fijne feestdagen. Hartelijke groet van ons allen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s