Pos. 06’18.094N 050’16.171W

Log dag 15

Vlak na het invallen van de duisternis, hebben we een gijp gemaakt direct in de richting van Suriname. Uiteindelijk niet de meest slimme zet, de stroom tegen was enorm. Zeven à acht knopen door het water resulteerde in maximaal vier knopen over de grond. Uiteindelijk hebben we die nacht maar drieëntwintig NM gemaakt. Bij het ochtendgloren onze ongenoegen uitgesproken naar de Atropos over het behaalde resultaat. Zij hadden dezelfde kater. We hebben toen het besluit genomen verder naar het zuiden te varen en zodra we de goede stroom tegenkomen, westwaarts te gaan naar Paramaribo.
De laatste loodjes wegen toch wel zwaar. Andere boten liggen al voor anker in de mooie baai van Isla de Salut terwijl wij nog liggen te ploeteren op zee. Voorraden aan boord zitten in het de reserves. Het eten is helemaal ok. Maar het gaat meer om het water. De watertanks zijn bijna leeg. En om de afwas te doen met mineraalwater, vindt ik iets te overdreven.
Bam….geratel van de vismolen. Steeds sneller en sneller. Ik sta in vol ornaat gereed om deze, bloeddorstige, honderd kilo zware tonijn binnen te harken. Met de benen in de spreidstand, wachtend op wat komend gaat. Enfin, met de weerstand van een goed kluitje zeewier, liet deze vechter zich binnenslepen. Een mooi blauwvintonijntje van ongeveer drie kilo lag op het dek. Even later in de koeling, weer even later als sashimi op het bordje.
De rest van de dag stond in het teken van de Transformers film. Al acht keer gezien!! En straks, bij het diner, wordt er groente geserveerd met zelfgemaakte kipnuggets. Als bijgerecht, aardappelpartjes.
Hopende dat dit een van de allerlaatste verhaaltjes van de Atlantische oversteek is, groeten wij u.
Hera-crew

Afstand afgelegd; 2064 NM
Afstand te gaan; 291 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s