Pos. 07’18.158N 049’12.574W

Log dag 14

De laatste nacht met veel vallende sterren. Hij was weer prachtig. Hier en daar een klein buitje ertussen mocht de pret niet drukken. De Atropos en de Hera hebben bijna de gehele nacht achter elkaar gevaren met vier NM tussenruimte. Een enkele vissersboot zonder AIS als toeschouwer. De wind bleef en blijft lekker stabiel vijftien tot twintig knopen. Soms hebben we van die vervelende golven waardoor de boot zowel de stuur als de bakboordgangboorden nat krijgt. In de ochtend zoals gebruikelijk even contact gehad met de Atropos, even de dag doornemen mbt koers, zeilvoering etc. Daar kwamen geen verrassingen naar boven. We volgen dezelfde koers als die van gisteren en gaan morgenochtend overstag naar Suriname.
Verder hebben we de ochtend benut om lekker niets te doen. Aan het einde van de ochtend de frikandelletjes uit de vriezer gehaald voor de lunch. Stokbroodje uit de oven met een frikandel is natuurlijk lekker luxe op de oceaan. Er was niet zoveel wier meer te zien in het water dus is de hengel uit de mottenballen gehaald. De meiden hadden zin in sushi en ik moest dat ff regelen. Eerst maar het inktvisaasje geprobeerd maar daar kwam na twee uur nog geen reactie op. Toen maar eens in viskoffer gekeken voor iets nieuws. Een klein blinkertje eraan en hoppa….. waarschijnlijk een Megalodon aan de haak gehad. De lijn knapte direct. Wederom het aas vervangen en hoppa… na vijf minuten weer beet. Door de volle rem van de molen heen en ik denk drie meter voordat de lijn op was, knalde ook deze. We zijn benieuwd wat voor een monstervissen dit zijn geweest.
Geen vis dus op het menu. Jammer voor de meiden en ik ben gedaald in aanzien. Morgen weer maar eens proberen.

Groetjes van de Hera

Afstand afgelegd; 1904 NM
Afstand te gaan; 360 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s