Pos. 12’40.913N 042’38.623W

Log dag numero 10

Na een schommelige nacht met wat meer bewolking dan we zijn gewend, werden we weer getrakteerd op een mooie zonsopkomst. Ditmaal zonder al te veel Kamikaze vissen op het dek. Deze dag hebben we aangegrepen om wat klusjes te doen aan boord. Opruimen van de kajuit, deze is soms net een speelparadijs, tot en met broodbakken van een heerlijke Waldkorn. Ook waren er twee gaten in het zeil gesleten. De eerste zaling aan bakboordzijde is de bescherming kwijt, resulteerde in slijtplekken in het zeil. De gaten zijn geplakt en in Suriname kan de zeilmaker zijn dingetje gaan doen. Ook de dames hebben hun haar gewassen en zijn weer fris en fruitig.

Er is veel wier op de oceaan. Dit gepaard met de hydrogenerator is niet fijn. Hij levert al niet veel maar met een kluit wier eraan is er helemaal geen opbrengst meer.

Het is flink bewolkt aan deze kant van de plas. We zien squalls voorbij drijven die met veel wind gepaard gaan. Maar goed, we hebben wind. De wind is stabiel in kracht en brengt ons sneller dan gedacht naar het westen. Wel kiezen we ervoor om eerst pal west te gaan, morgen een stuk zuidelijk en dan weer pal west. Zo hebben we het minst last van de golven en schiet het toch nog lekker op.
De dagen gaan snel maar toch ook langzaam. Je doet niet veel, je kan ook niet echt veel. Maar soms moet je jezelf er toe zetten om iets te ondernemen. In de slaapmodus gaan klinkt aantrekkelijk maar je wordt er lusteloos door. Spelletjes met de kids, boeken lezen, etc zijn dan ook bezigheden die belangrijk zijn. Lonneke is op dit moment bezig met haar lievelingskostje, rendang-kip. Zelf heeft ze niet zo’n honger, komt door de golfjes denk ik.

Na het eten is het tandjes poetsen en naar bed, althans…voor de kids. Wij staan weer op post.

Groetjes van de Hera-crew

Afstand afgelegd; 1260 NM
Afstand te gaan; 734 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s