Pos. 13’25.285N. 036’26.730W

Log dag nummer 7

In de nacht hebben we inderdaad meer sterren gezien dan in de nachten daarvoor. Misschien een stuk of tien, mogelijk wordt dit weer een nacht met wat sterretjes die vallen. Het was wel relaxt, met z’n allen in de kuip…bimini naar achter geklapt en kijken maar. Bakkie chips erbij en het feest is compleet. De jongste zeelieden onder ons vonden het na een uurtje of anderhalf wel voldoende en zijn naar bed gedragen. De drie volwassenen hebben nog even naar de sterrenhemel liggen kijken en naar het moois uit het heelal.
In de ochtend werd ik getrakteerd op een geweldige zonsopkomst. De dames en heren lagen nog lekker te slapen in een rustig deinende boot. Toen Willy (Atropos) eenmaal over de VHF de plannen voor de dag had doorgegeven ( koers, zeilvoering, etc) zijn we overgegaan op de routine van de dag. Ik ben eerst nog even in bed gaan liggen om later in de ochtend de lunch voor te bereiden. ‘Verse’ tomatensoep met gehaktballetjes. Met een stokbroodje uit de over uiteraard. Meteen maar de voorbereiding gedaan voor het avondeten….broodje bal met satésaus! Vers brood uit de bakmachine, heerlijk.
De wind was een beetje afwezig vandaag. Met het grootzeil en de genua uitgeboomd aan de andere kant gingen we als ‘het melkmeisje’ strak naar zuid-Amerika. En dit met een snelheid niet hoger dan 4.5 knopen. Dat is best jammer want met deze snelheid levert de hydro-generator weinig elektriciteit. We hebben nu even de motor aan om bij te laden en warm water te maken voor de afwas.
De weersvoorspelling geeft aan dat er morgen weer wat meer wind is, dan kunnen we weer normaal aan de energie komen en gaat de tocht wat sneller naar onze eindbestemming. Is toch wel iets waar we naar uitkijken. Twee weken op de oceaan is echt wel leuk en stiekem zijn we ook wel weer benieuwd naar Suriname en alles wat het land te bieden heeft.

Groetjes van de Hera

Afstand afgelegd; 829 NM
Afstand te gaan; 1120 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s