Pos. 12’51.194N 037’44.654W

Log dag 8

We werden weer vereerd met een rustige nacht midden op de Atlantische Oceaan. Met de Atropos lekker dicht in de buurt gleden we naar het westen. De laatste weersvoorspelling gaf aan dat er iets meer wind zo kunnen komen gedurende de nacht maar de condities bleven gelijk aan de middag. De wind ruimde wel ietsjes waardoor het voorzeil begon te klapperen. Deze hebben we toen maar binnengehaald. Bij het binnenhalen was de schoot een paar keer om het zeil gedraaid waardoor de genua niet meer op te rollen was. Toen maar in vol ornaat naar de boeg om dat op te lossen. Na een minuut of vijf was het zeil opgerold en was de rust op het dek teruggekeerd. De Atropos, en wij ook wel stiekem, vinden comfort belangrijk. Zo gaan we niet pal voor de wind naar de bestemming maar als het ware afkruisend. Dan blijven de golven van een kant komen in plaats van dat je van hot naar her wordt geslingerd. Dus na een gezamenlijke gijp, lagen we heerlijk op koers in de richting van Suriname.
In de ochtend kwam Willie (Atropos) over de VHF met de laatste voorspellingen en analyse van het weer. En hij gaf aan dag hij van koers wilde veranderen voor een nog gunstigere vaart. Als synchroonzwemmers gijpte we de beide boten en konden we beginnen met het ochtendritueel. We hadden nog heerlijk brood uit de bakmachine, dus die werd opgegeten.
Het is prachtig weer. Wind komt uit het NNO en is rustig en stabiel. De golven zijn ook prima. De jongens zaten, onder toezicht van Nienke, in de schoolboeken. Zo wordt school nog leuker! Rond het middaguur hebben we broodjes frikandel gegeten.
De hengel hebben we maar opgeborgen aangezien er veel wier in het water drijft waardoor we veel ‘beet’ hebben. Het wier zorgt ook voor storing bij de Watt&Sea hydrogenerator. Ik heb nu een takelsysteem gemaakt die het verwijderen van wier veel gemakkelijker maakt. Je blijft bezig.
Op dit moment zijn we in een ware race belandt met Atropos. Zeilen blijft leuk zo.
De pasta Bolognese staat op het menu. En mogelijk dat we vanavond over de helft van de reis komen, ik denk het wel.

Groetjes van de Hera-crew

Afstand afgelegd; 932 NM
Afstand nog te gaan; 988 NM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s