Pos 16’01.353N 029’09.423W

Log dag 3

De tweede nacht van de reis naar Suriname verliep rustig. 12 tot maximaal 15 knopen wind uit NNO. Golven die meer uitgestrekt waren maakte het zeer aangenaam. Door de afwezigheid van de maan zijn de sterren mooi te zien.

Nienke en ik hadden de eerste wacht en wisselde elkaar af voor de ‘oogjes in het zeil’. Het is heerlijk rustig met betrekking tot de scheepvaart dus echt de ogen op steeltjes zijn niet nodig. De enige zichtbare boot in de buurt, was de Atropos. Die lag 5 NM voor op ons. Achter ons de Zouterik en de Saar.

In de ochtend hebben we het ontbijt omgetoverd tot brunch. Voor de laatste keer konden de gekochte broodjes in de oven. Morgen gaan we over op afbakbrood. Langzamerhand komen we in het ritme van de oceaan. Niets moet, alles mag. Na de wachtdiensten is er meer dan genoeg ruimte om de slaapschuld in te halen. Het avondeten is een mijlpaal van de dag geworden en tussen alle films worden er spelletjes gespeeld.
Net na het middaguur hadden we bezoek van een vogel die op een Ibis leek. Na een paar uur rust en wat water vervolgde de vogel zijn vlucht. Was wel een mooie break van de dag.

Afgelegde NM; 291
Afstand te gaan; 1559
Groeten van de Hera en tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s