Vijf voor twaalf….

Een metafoor…. je zit in zo’n vergaarbak bij een Sub Tropisch zwemparadijs, te wachten tot je wordt meegesleurd door de wildwaterbaan. Je probeert je benen omhoog te tillen om op de rand te komen voorafgaand aan de afdaling. Op het moment dat je lichaam de vorm heeft aangenomen van een wokkel, voel je het water aan je benen trekken en wordt je uit het verzamelbad gezogen…op weg naar het avontuur! De onstuimige en kronkelige weg van huis naar het zwemparadijs is in vergetelheid gekomen wanneer je de eerste liters chloorhoudend water door je neusgaten voelt spuiten. Het maakt allemaal niets meer uit, je bent uit de ‘vergaarbak’!

Dit gevoel heeft ons in zijn greep. De denkbeeldige lijn tussen euforie en stress is flinterdun. To-do lijsten zijn inmiddels in de krantenbak verdwenen, grote vraagstukken zijn beantwoord en cursussen met goed resultaat afgerond. Met dat het einde van de voorbereidingen in zicht komt, vormen er andere gevoelens. Ja, het is de juiste keuze geweest om dit pad in te gaan. En dat het ons hoogst waarschijnlijk vele mooie ervaringen en momenten gaat brengen ligt ook in de lijn van verwachtingen. Maar waarom gaan onze beste vrienden nou juist in deze periode een kind verwachten….of staat mijn stokoude omaatje nog wel te wachten als we terugkomen…. is vaders dan nog wel hetzelfde met zijn MCI? Dat zijn goede vraagstukken als je lekker in de tuin zit met een glas wijn en volledig geassocieerd bent met de thuisomgeving, maar straks zijn we de ‘mensen op zee’. Mogelijk niet bereikbaar maar zeker niet binnen handbereik. Tegelijkertijd maken deze hersenspinsels het avontuur misschien nog wel meer klassiek. Tenminste, dat houden we ons voor.

Waarom zo’n reis…? Is vaak de terechte vraag van mensen om ons heen. Eerst grijpen we een beetje naar maatschappelijk gewenste antwoorden maar als je wat langer met de voorbereidingen bezig bent, kom je vanzelf bij de kern. Simpele rekensom; Mijn innerlijke onrust vermenigvuldigd met de hunkering naar avontuur plus besef van tijd vermenigvuldigd met vertrouwen in het kwadraat geeft als uitkomst een gezin met boot, dertien maanden avontuur. Simpeler  vertaald hebben wij als ouders de behoefte om met zijn vieren het avontuur op te zoeken en back to the basics te gaan. Elkaar te ontmoeten in mooie maar ook moeilijke momenten. Klinkt cliché maar even geen ‘rat-race’ Dat komt later wel. Ook laten we de jongens hun eigen wereldbeeld schetsen voordat het jeugdjournaal het voor ze doet.

Dit is even in een notendop de eerste aftrap van het blog. Wij hopen dat jullie, lieve vrienden en familie veel leesplezier beleven en dat we jullie inspireren met mooie verhalen en reisverslagen.

Crew van de Hera

 

18 gedachten over “Vijf voor twaalf….”

 1. Wat super dat jullie deze reis maken en dat wij jullie kunnen volgen op deze manier. Mooie foto’s! Geniet er van.
  Mark en Cynthia

  Like

 2. Dit is wat ze nu noemen je kids een rugzakje meegeven voor later. Onvergetelijke impressies en echt zelfstandig zijn. Geniet ervan, behouden vaart en tot volgend jaar.

  Like

 3. Beste Maurijn en Lonneke, Helaas jullie echte vertrek toch nog gemist. Zwaaien jullie dan nu symbolisch uit. Wij wensen jullie een heel goede reis met mooie lopende winden. Heel veel plezier en behouden vaart. Paul en Lies.

  Like

 4. Whauw zo gaaf. Zo gaaf wat jullie de boys meegeven van het echte leven. Geniet en ik ook door jullie te volgen!!

  Like

 5. Lieverds! Behouden vaart en geniet!! ♡♡♡♡ MARK, EMMY, TIM, FLEUR EN STEVEN.

  Like

 6. Nog even en jullie kiezen het ruime sop voor een mega avontuur. Ik wens jullie een behouden vaart en zal jullie reis op de voet volgen.

  Like

 7. Leuk om te lezen dat jullie gaan vertrekken!! 2 jaar geleden kwamen we elkaar tegen bij een eilandje op de Grevelingen. Geen idee of jullie het nog weten, maar jullie vertelden toen van jullie plannen! We hebben toen een gezellig avondje gehad nadat je foto’s had gemaakt met je drone, die wij ook wel erg leuk vonden😊. We vroegen ons regelmatig af of jullie al op pad zouden zijn. Maar met Google en de naam van de boot kwam ik zojuist op jullie site! We gaan jullie zeker volgen!! Veel succes met de laatste voorbereidingen!
  Groetjes van Jos, Gea, Lucas en Bart, zeiljacht HR36, Bolero.

  Like

 8. Wauw… mooi geschreven en ook herkenbaar. Hoe onwerkelijk het eerst leek zo echt is het nu. Ik gun jullie echt de reis die jullie voor ogen hebben en dat jullie maar met een boek vol fantastische verhalen terug komen. Geniet van alle momenten samen! Een veilige vaart & Enjoy!!

  Like

 9. Lang naar uit gekeken en eindelijk is het dan zover. Ik ga jullie zeker volgen en wens jullie een behouden vaart toe met mooie avonturen.

  Like

 10. Ahoy crew Hera,
  Wij wensen jullie alvast een geweldige reis toe met mooie avonturen en gaan genieten van de mooie verhalen.
  Een behouden vaart!

  Like

 11. Wij begrijpen jullie helemaal, wij proberen er af en toe op wat kleinere schaal “tussen uit te piepen”, rugzak, tentje, kookgerei en dagen trekken door de bergen. Wat jullie gaan doen is nog een stap verder. Geweldig! Doet ons denken aan de documentaire “Down to Earth” van een ander Nederlands gezin dat het avontuur aan gaat maar vooral leert hoe de wereld echt in elkaar zit en hoe andere culturen tegen onze westerse problemen aankijken. Zeer leerzaam en verhelderend. Wij hopen dat jullie ook dat soort inzichten gaan krijgen die ongetwijfeld de kijk op de wereld en of de mensheid gaat veranderen. Een mooi avontuur! Ik weet niet of wij kunnen wachten op het eindverhaal maar zijn nu al benieuwd naar jullie ervaringen!

  Like

 12. WoW wat een inspiratie voor veel mensen zijn jullie! Niet lullen maar doen, je droom waar maken. Een hele dappere beslissing, kippenvel voor de tekst het is precies zoals het beschreven is. Geniet van alles en vooral van elkaar. Ik blijf jullie volgens liefs

  Like

 13. Voor de zoveelste keer je verhaal gelezen. Het is ons duidelijk geworden. Nog maar even te gaan en dan staan wij jullie uit te zwaaien voor jullie grote avontuur. Het kan niet genoeg gezegd worden: wij houden zielsveel van jullie en wensen jullie en schitterend avontuur met een behouden vaart en crew.

  Like

 14. Spannend hoor.we wensen jullie alle geluk en plezier toe. Ben heel benieuwd hoe het jullie vergaat .

  Like

 15. Mooi om te lezen! Wij gaan jullie zeker volgen. Succes met de laatste voorbereidingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s